TeamWork jachttraining
    

 

 

home
over mij
trainingen
locaties
foto's
links
contact

 

 

Jachttraining

Onze jachthondentraining is bedoeld voor hondeneigenaren die graag met hun hond werken. De doelgroep zouden we kunnen opsplitsen in 'hobbymensen' en 'praktijkmensen', maar tijdens de training maken we dit onderscheid niet.

Behalve apporteren onder diverse omstandigheden, leert de hond de bijkomende appèloefeningen die van belang zijn voor de eigenaar.
Voor jagers, liefhebbers en recreanten biedt Team-Work de gelegenheid uw hond op te leiden tot een goede jachthond.
Naast de noodzakelijke gehoorzaamheidstraining is de cursus voornamelijk gebaseerd op het apporteren. Er wordt met dummy's en met alle gangbare wildsoorten getraind.

Tijdens de cursus voor pups wordt de algemene gehoorzaamheid ook behandeld, zoals het zitten, het volgen aan de lijn, het afliggen en het hier komen. Het socialiseren blijft een belangrijk onderwerp om gedragsproblemen te voorkomen.
Bij ons gaan we ook uit van de bovenstaande onderwerpen van een gewone hondentraining. Vanzelfsprekend is het uitgangspunt om het op een positieve manier aan te leren met veel beloningsbrokjes in de zak.

Wij gaan ervan uit dat u verder wilt gaan in de jachthondentraining met welk doel dan ook. Onze ervaring is dat men zo vroeg mogelijk moet beginnen met het aanleren van die elementen waar uw jachthond straks mee te maken krijgt. Hierdoor maakt u het mogelijk dat uw jachthond het de gewoonste zaak vindt om te apporteren, onder welke omstandigheden dan ook.


Er wordt daarom ook getracht binnen de groep individueel les te geven; geen mens is gelijk, iedere hond is verschillend en elke combinatie is uniek.
Voor cursisten zetten wij ons enorm in, als het nodig is wordt er privéles gegeven of wat langer doorgetraind. Wij verwachten van onze cursisten tijdens de trainingen dan ook volledige inzet en gaan ervan uit dat thuis ook ruim voldoende getraind wordt

Wij werken uitsluitend met ervaren en meervoudig gediplomeerde instructeurs en helpers.

Dat houdt in dat zowel instructeurs als helpers, verstand hebben van honden, honden kunnen lezen, weten hoe honden leren, weten hoe mensen leren, en tevens beschikken over goede sociale vaardigheden.

Welke trainingen geven wij: