TeamWork jachttraining
    

 

 

home
over mij
trainingen
locaties
foto's
links
contact

 

 

Wie ben ik? – Gerard

Eigenlijk kun je wel stellen dat ik in 1958 in de werpkist geboren ben. Vanaf dat moment zijn honden niet meer uit mijn leven weg te denken.
Onze eerste hond, een kruising, Munky genaamd, staat mij nog steeds op het netvlies gebrand. Munk was de liefste hond en beste kameraad die je als kind kon wensen.
Na Munk kwamen er verschillende honden bij ons in huis. Met diverse rassen maakte ik kennis van Dwergpincher tot Duitse Dog, van Teckel tot Rottweiler; allemaal hadden ze hun eigen karakter en eigenaardigheden, maar allemaal waren het maatjes van mij.
In 1980 kocht ik mijn eerste eigen honden. Dit waren Duitse Staande Langharen, het ras wat ik tot heden het meest aantrekkelijke ras vind en waarschijnlijk wel altijd zal blijven houden.

Vanaf 1998 ben ik met mijn Duitse Staande Langharen verschillende trainingen gaan volgen. Dit beviel mij zo goed, dat ik een jaar later als aspirant-instructeur aan de slag ging.
Het omgaan met mensen en hun hond vind ik zo belangrijk en leuk dat ik hiervoor een aantal opleidingen heb gevolgd en met goed resultaat heb afgesloten.

Tegenwoordig geef ik samen met Esther gehoorzaamheidlessen; op de zaterdag in de buitenlucht in Ede en op de woensdagavond in De Manege zonder Drempels in Bennekom.

Daarnaast houd ik me bezig met het geven van jachttrainingen voor elk niveau, van pups tot Nimrod, voor zowel staande honden, retrievers als voor spaniëls. Mijn doelstelling is om elke combinatie naar een zo hoog mogelijk niveau te helpen, waarbij plezier voor baas en hond voorop staat. Als er tijd over is train ik met mijn eigen honden, Flash een Duitse Staande Langhaar en Fame een Epagneul Bleu De Picardie. Deze laatste vraagt om een totaal andere aanpak dan de “Langharen”.
Mijn visie is dan ook dat geen enkele combinatie van baas en hond ooit is uitgeleerd, er valt altijd nog wel iets te leren!