TeamWork
Gehoorzaamheidstraining
  

 

 

home
cursussen
locatie
advies
puppytest
foto's
links
contact

 

 


Wie zijn wij? – Gerard

Eigenlijk kun je wel stellen dat ik in 1958 in de werpkist geboren ben. Vanaf dat moment zijn honden niet meer uit mijn leven weg te denken.
Onze eerste hond, een kruising, Munky genaamd, staat mij nog steeds op het netvlies gebrand. Munk was de liefste hond en beste kameraad die je als kind kon wensen.
Na Munk kwamen er verschillende honden bij ons in huis. Met diverse rassen maakte ik kennis van Dwergpincher tot Duitse Dog, van Teckel tot Rottweiler; allemaal hadden ze hun eigen karakter en eigenaardigheden, maar allemaal waren het maatjes van mij.
In 1980 kocht ik mijn eerste eigen honden. Dit waren Duitse Staande Langharen, het ras wat ik tot heden het meest aantrekkelijke ras vind en waarschijnlijk wel altijd zal blijven houden.

Vanaf 1998 ben ik met mijn Duitse Staande Langharen verschillende trainingen gaan volgen. Dit beviel mij zo goed, dat ik een jaar later als aspirant-instructeur aan de slag ging.
Het omgaan met mensen en hun hond vind ik zo belangrijk en leuk dat ik hiervoor een aantal opleidingen heb gevolgd en met goed resultaat heb afgesloten.

Tegenwoordig geef ik samen met Esther gehoorzaamheidlessen; op de zaterdag in de buitenlucht in Ede en op de woensdagavond in De Manege zonder Drempels in Bennekom.
Als er tijd over is train ik met mijn eigen honden, Flash een Duitse Staande Langhaar en Fame een Epagneul Bleu De Picardie. Deze laatste vraagt om een totaal andere aanpak dan de “Langharen”. Graag geef ik les aan de gevorderden groepen, het trainen van de hond heeft mijn voorkeur.
Ik ben creatief in het verzinnen van verschillende oefeningen wanneer de honden een goede basis bezitten.
Dat mensen zich op hun gemak voelen bij ons in de lessen, dat is iets wat mijn aandacht heeft.
Voelt de baas zich op zijn/haar gemak, dan voelt de hond zich ook vaak prettig.
Belangrijk is dat hondeneigenaren juist dergelijke zaken ook weten.
Mijn visie is dan ook dat geen enkele combinatie van baas en hond ooit is uitgeleerd, er valt altijd nog wel iets te leren.