TeamWork
Gehoorzaamheidstraining
  

 

 

home
cursussen
locatie
advies
puppytest
foto's
links
contact

 

 


Advies

Met uw hond heeft u een relatie voor (hopelijk) minimaal 12 jaar. Deze relatie kan geweldig zijn: uw hond is echt uw maatje en u geniet van uw hond.

Helaas kan het soms ook uitlopen op een teleurstelling voor hond en baas. Dit kan te maken hebben met een verkeerde raskeuze.

Iedere hond en ieder mens heef zo zijn eigen specifieke karaktereigenschappen. Er zijn meer dan 400 rassen! De meeste honden zijn van oudsher gefokt voor bepaalde werkzaamheden

Tot op heden bepalen deze werkzaamheden nog steeds voor een groot deel het karakter en temperament van het ras. Het ene ras is daardoor veeleisender dan een ander.

Misschien is een ras met een zelfstandige aanleg niets voor u of ergert u zich juist aan een volgzaam type? Heeft u een rustig of juist druk huishouden met kinderen? Moet het een grote of een kleine hond zijn? Ook de vachten van honden zijn heel verschillend. Een langharige hond wordt vaak mooi gevonden, maar heeft u voldoende tijd om deze vacht te verzorgen?

Bedenk wel dat iedere hond van ieder ras tijd en aandacht nodig heeft, zijn hele leven lang.

Wij willen u graag van dienst zijn met het zoeken naar een geschikte hond voor u. Dan komen dan de volgende vragen aan de orde:
·
Bij welke fokker kan ik het beste zijn?
·
Waar moet ik opletten qua gezondheid?
·
Welke erfelijke ziekten/gebreken komen bij het ras voor?
·
Wil ik een reu of een teefje?
·
Welke pup in het nest is voor mij het meest geschikt?

Stel dat uw voorkeur uitgaat naar de aanschaf van een volwassen hond, willen we u ook graag met onze kennis terzijde staan!

Let op! Een hond is een roedeldier, dat wil zeggen dat hij niet graag alleen is. Als u hele dagen werkt, raden wij u dringend aan om vooral geen hond te nemen.