TeamWork
Gehoorzaamheidstraining
  

 

 

home
cursussen
locatie
advies
puppytest
foto's
links
contact

 

 


Gehoorzaamheid A
Doel van de A-cursus:
  • Het beter leren kennen van uw hond en inzicht krijgen in zijn gedrag door het aanleren en trainen van diverse nuttige oefeningen die ook in de praktijk prima van pas komen.

Waar bij de basiscursus nog het accent lag op opvoeden ligt het accent bij de A-cursus op trainingsoefeningen uit de hondensport.

Er zijn verschillende redenen waarom hondenbezitters besluiten deel te nemen aan een vervolgcursus. Sommige cursisten willen de gehoorzaamheid van hun hond verder vervolmaken zodat hij ook in moeilijke situaties perfect luistert; anderen hebben zoveel plezier beleefd aan het volgen van de puppy en de basiscursus dat ze dit "gezellige en leerrijke uurtje op zaterdagochtend" waarin ze alle tijd en aandacht hebben voor hun hond niet willen opgeven. Bovendien vinden de cursisten het prettig nog een steuntje in de rug te hebben.

Uiteraard worden de oefeningen op een leuke en positieve manier, met belonen, aangeleerd, zodat zowel baas als hond plezier hebben tijdens de lessen en trainen.

Nieuwe oefeningen zijn onder andere het 'blijven', het 'aan de voet komen' en het 'volgen' aan de riem (in tegenstelling tot het 'wandelen zonder te trekken' uit de puppy en basiscursus).

De cursus bestaat uit 10 lessen van een uur. Tijdens de laatste les kunnen de cursisten deelnemen aan een examen die bij een positief resultaat leiden tot een diploma.

Klik hier voor een overzicht van de behandelde punten in deze opleiding.