TeamWork
Gehoorzaamheidstraining
  

 

 

home
cursussen
locatie
advies
puppytest
foto's
links
contact

 

 


Basiscursus

Het doel van de Basiscursus:

  • Een goede stevige basis leggen voor het verkrijgen van een sociale gezellige goed luisterende huis hond dmv positieve trainingsmethoden, hoofdzakelijk op basis van beloning.
Heeft je hond bij ons (of elders) een socialisatie (puppycursus) gevolgd of is je hond voldoende gesocialiseerd en in de leeftijd van ca. 5 maanden tot ca. 30 maanden dan biedt onze basiscursus een prima mogelijkheid voor baas en hond. Ook "herplaatsters" of honden afkomstig uit het buitenland starten bij ons doorgaans in de Basiscursus.

In de basiscursus wordt doorgegaan met socialiseren en wordt aan eigenaren geleerd hoe zij hun hond moeten "lezen". Dit houdt in dat wij de eigenaren leren kijken naar hoe hun hond leert en hun hond te sturen op een positieve manier met als doel: het voorkomen (eventueel afleren) van ongewenst gedrag.

Wanneer wij spreken over een Basiscursus zijn wij nog steeds bezig met de opvoeding van de hond en niet met het trainen van de hond.

Wij proberen hier ook om op stapsgewijze manier de hond een aantal oefeningen aan te leren en gaan hierbij voor succes, zodat wij na een geslaagde oefening onze hond altijd positief kunnen belonen.

De cursus bestaat uit 10 lessen van een uur. Tijdens de laatste les kunnen de cursisten deelnemen aan een examen die bij een positief resultaat leiden tot een diploma.
  • Klik hier voor een overzicht van de behandelde punten in deze opleiding.